Amanda Quick:
Halálugrás


fordította: Sóvágó Katalin

Amalie Vaughn, az egykori légtornász azért költözött Burning Cove-ba, hogy új életet kezdjen, de a dolgai nem állnak túl jól. Miután egész örökségét elköltötte arra, hogy egy udvarházat panzióvá alakítson át, megtudja, hogy a villát állítólag átok sújtja. Amikor első vendégét, dr. Norman Pickwellt, a neves feltalálót a saját robotja öli meg egy telt házas bemutatón, felröppen a pletyka, hogy a panzió valóban elátkozott.

Az előadást követő zűrzavarban Amalie észreveszi, hogy az egyik néző, Matthias Jones eltűnik a függöny mögött, és amikor előkerül, egy pisztolyt tart a kezében, amit aztán egy szemvillanás alatt el is tüntet. Úgy látszik, igaz, amit suttognak róla: a férfi kapcsolatban áll az alvilággal.

Ám Matthias igazából egy forradalmian új kódológép prototípusa után nyomoz. Arra gyanakszik, hogy Pickwell lopta el a készüléket – csakhogy Pickwell halott, és a gép eltűnt. Nyomozása során Matthias bekopogtat Amalie panziójába is. Sőt, mivel a lány élete is veszélybe került, be is költözik, hogy vigyázni tudjon rá.

A két ember találkozása végzetszerű, a vonzalom közöttük kölcsönös, de Amalie tudja, hogy ugyanakkor rendkívül veszélyes is. El kell döntenie, hogy megbízik-e a férfiban, mert a tét számára is óriási...