Amanda Quick:
A lány, aki kámforrá vált


fordította: Bánki Bálint

Üdvözöljük a 1930-as évek Kaliforniájában, a szemkápráztató illúziók világában, ahol a legsötétebb titkok sem maradhatnak rejtve a kíváncsi tekintetek elől!

*

Miután Adelaide Blake megszökik az elmegyógyintézetből, ahová koholt vádakkal záratták be, a kaliforniai Burning Cove-ban kezd új életet. Egy teaházban helyezkedik el, ahol különleges gyógyteáival hamar felhívja magára a hollywoodi hírességek figyelmét. A vendégek között bukkan fel Jake Truett, a nemrégiben megözvegyült üzletember is, aki gyógyulni és pihenni érkezett a városba. A két magányos ember között lassanként bensőséges kapcsolat alakul ki.

Ám Burning Cove-ban senki sem az, akinek látszik, a csillogó felszín kábítószer-kereskedőket, gengsztereket és szélhámosokat rejt. Ehhez a képmutató világhoz tartozik a sztárok médiuma, Madam Zolanda is, aki megjövendöli a saját halálát.

Amikor kiderül, hogy az asszony gyilkosság áldozata lett, az események valóságos lavinája zúdul Adelaide-re és Jake-re. Együtt próbálják felderíteni a gyilkos kilétét, de nem is sejtik, hogy akit keresnek, mindvégig egy karnyújtásnyira volt tőlük.

Azt pedig végképp nem tudják megjósolni, hogy az árnyak mögül felbukkan-e valaha is az a nő, aki egykor Adelaide volt…