Danielle Steel:
Az apartman


Fordította: Sóvágó Katalin

Amikor a divattervezőnek készülő Claire New York „Pokol Konyhája” városrészében rátalál a tágas és napfényes padlástérre, úgy érzi, mindig is ilyen otthonra vágyott. Ám a lakás egy embernek túl nagy és túl drága, így lakótársakat kell keresnie. Először megismerkedik az első regényét író Abbyvel, aki saját erejéből próbál megállni a lábán, minél távolabb gazdag családjától; később csatlakozik hozzájuk a tehetséges és ambiciózus pénzügyi szakember, Morgan; végül pedig Sasha, a szülész-nőgyógyász orvostanhallgató, egy körülrajongott szupermodell ikertestvére.

A szárnyaló fantáziájú Claire összeütközésbe keveredik konzervatív ízlésű főnökével, így tervezői karrierje válságba kerül. Abbyt megbabonázza egy idős producer, aki aláássa önbizalmát, és letéríti az írói pályáról. Morgannek balsejtelmei támadnak nagyra becsült felettesével kapcsolatban, már nem biztos benne, hogy ismeri-e igazán. Sasha életének minden percét hivatásának szentelné, ám celeb húga kockázatos döntései veszélybe sodorják.

A közös élet az apartmanban egymást vigasztaló-támogató családdá kovácsolja a barátnőket, de a váratlan fordulatok hatására fájó szívvel kénytelenek szembesülni a keserédes valósággal: előbb-utóbb mindannyian kiröppennek a biztonságos fészekből, ahol álmaik megszülettek.