Rólunk írták Olvasói vélemények Sorozatainkról
Kurt Vonnegut életműsorozat

[Nuala nyomoz] [A sci-fi klasszikusai] [Kurt Vonnegut életműsorozat]

Olvasói vélemények Kurt Vonnegut életműsorozatáról


2010. 07. 16.

Öröm számomra, hogy Az ötös számú vágóhidat – amit igazi kincsnek tartok – és a Mesterlövészt kétnyelvű formában adták ki, és nemsokára az Időomlás is hasonló módon jelenik meg. Ennek nagyon örülök, ezt nagyon jónak tartom, és csak bátorítanám a továbbiakban a kiadót, hogy több Vonnegut-regényt adjon közre kétnyelvű kiadásban. Feltételezem, ezzel a bíztatással nem vagyok egyedül.

F. J. P.2008. 10. 08.

Kíváncsiságból kattintottam a "Játék" mezőre, s ha már, gondoltam, írok pár sort. Rendszeres olvasójuk vagyok, köszönhetően a Vonnegut-kiadványoknak, most már öt-hat éve. Ezért szeretnék köszönetet mondani. Egynémely kötete gyakorlatilag beszerezhetetlen volt, míg önöknél újra meg nem jelent - Majomház, a most megjelenő Galápagos, a Gépzongora néven megjelent Utópia...

Sok jót, kellemes munkával töltött időt kívánok, sok hasonló választással, mint amilyen Vonnegut is volt.

K. F.2008. 08. 12.

Meglepődve és örömmel tapasztaltam, hogy már létezik honlapja a Maecenas Kiadónak! Igaz, legutóbb talán két éve próbáltam a kiadóról többet megtudni az internet segítségével, azóta nem próbálkoztam. A héten viszont megláttam a hirdetésüket a Galaktika Magazinban, és kíváncsiságból rögtön fel is kerestem a honlapjukat. Önök adják ki ugyanis a kedvenc könyvsorozatomat, a Vonnegut-életművet. A legelső Vonnegut-könyvvel úgy három és fél éve, egy antikváriumban találkoztam, és utána kaptam rá a sorozatra, amelynek részeit azután rendszeresen kerestem a könyvesboltokban. Az azóta eltelt időben az összes megjelent Vonnegut-könyvüket megvettem, illetve az antikváriumokat is jártam a régebbi kiadású példányokat vadászva. Így lehetséges, hogy most már mintegy tizenöt regény, illetve novellagyűjtemény díszíti a könyvespolcomat. Ilyet csak a fanatikus gyűjtők mondhatnak el magukról, tekintve, hogy a Vonnegut-könyvek, tapasztalatom szerint, egy-másfél év után általában eltűnnek a könyvesboltokból. Vonnegut-mániámmal egyébként ez idő alatt két barátomat is megfertőztem, akik már szintén rendszeres vásárlói a sorozatnak. Azt hiszem, a regények közül már csak a Galápagos, illetve az Időomlás hiányzik a gyűjteményemből, ebből az egyiket, úgy látom, még az idén kiadják, ez igen jó hír. Legutóbb kiadott könyvük (Börtöntöltelék) egyébként nagyon tetszett, ennek van az egyik legjobb borítója a sorozatban.

A honlap is jól strukturált és használható, ezentúl valószínűleg itt fogom ellenőrizni, hogy mikor gyarapodik a sorozatom. Bár igazából annak is megvolt a varázsa, amikor betértem egy könyvesboltba, és a V betűnél megkezdtem a szépirodalmi polc feltérképezését, mindig egy kis izgalommal, hogy vajon jelent-e meg újabb Vonnegut-könyv. További munkájukhoz sok sikert kívánok, örülök, hogy elmondhattam a véleményemet.

G. G.2008. 07.16.

Az egyik kedvenc könyvem Kurt Vonneguttól Az ötös számú vágóhíd. Az a pár oldalas rész, ami a bombagyártási folyamat megfordításáról szól, zseniális!

K. E.2008. 07. 15.

Nemrég vettem meg Kurt Vonnegut Isten hozott a majomházban! című könyvét. Ez nem az első találkozásom a szerzővel, illetve abszurd írásaival, hiszen már magam mögött tudhatom A Titán szirénjeit, Az ötös számú vágóhídat, az Éj Anyánkat, a Macskabölcsőt és a Hókuszpókuszt is. Bátran kijelenthetem - bár még csak a könyv elején tartok -, hogy semmilyen meglepetés nem ért, ízig-vérig vonneguti az, ami a sorokból visszaköszön. Mivel egy-egy történet elolvasására pár perc is elég, "félő", hogy hamarosan újabb művel kell gyarapítanom Kilgore Trout birodalmát.

T. G.2008. 07. 14.

Tavaly ismerkedtem meg Kurt Vonnegut könyveivel, és akkor elhatároztam, hogy ha lehetséges, megveszem az összes magyarul megjelent kötetét. Nagy örömömre szolgál, hogy Önök segítenek ezen tervem megvalósításában, hiszen újra megjelentetik a könyveit, ezzel is megörvendeztetve a sok-sok Vonnegut-rajongót. Bevallom őszintén, hogy nem vagyok túl nagy híve az antikvár könyvek vásárlásának, ezért is jó dolog, hogy új kiadásként vehetem meg a könyveit.

N. Cs.2008. 06. 23.

A Vonnegut-életmű megjelentetését igen jelentősnek tartom, s az újranyomások sem elhanyagolhatók, hiszen a kis példányszámok miatt (ami persze viszonylagos) sok kötet nehezen beszerezhető.

Sz. B.2008. 03. 01.

Éppen most olvastam a hírt a honlapjukon, miszerint véleményt várnak egy-egy könyvükről, aminek fejében ajándék könyvet küldenek. Őszintén megmondom, nem hiszek már a semmiért-kapok-valamit mesékben, mégis írok Önöknek - hátha visszaadják a hitemet. Persze - tudom - itt sokkal többről van szó, mint a fent említett semmiről.

Szóval, évekkel korábban (már nem emlékszem, pontosan mikor) kezembe került a Mesterlövész. Asszem' a hátsó borítón található ajánlója (kellőképpen passzolt az én elvont gondolkodásomhoz) keltette fel a figyelmemet. Gyerekkorom óta olvasok, de ettől a pillanattól fogva Kurt Vonnegut vált a kedvencemmé. Vonnegut és az Önök kiadója. A kemény borító, az igényes (és erős!) kötés, a szerkesztés pontossága stb. az első pillanattól kezdve tetszetőssé tette számomra a könyveiket. Azóta kb. tíz Vonnegut-könyvvel gazdagodtam. És amint látom, volna még mit beszereznem Önöktől.

V. V.2007. 12. 31.

A honlapjukon olvastam a játékukról. Én Kurt Vonneguttól olvastam a Titán szirénjeit az önök gondozásában. Nagyon tetszett, nemcsak a történet, hanem a borító is, annyira, hogy egy barátomnak is ezt ajándékoztam! Remélem, még további Kurt Vonnegut-könyveket is ki fognak adni.

B. G.2007. 12. 07.

Boldog születésnapot kívánok! Mint Kurt Vonnegut-rajongó, sokat olvasom az önök által kiadott könyveket. Igényes és szép kiadvány mindegyik darab. Kicsit elferdítve a régi mondást: művelt ember könyvespolcáról nem hiányozhatnak a Maecenas-könyvek. Honlapjukhoz külön gratulálok. Szép, és jól áttekinthető.

Sz-né R. Zs.