Rólunk írták Olvasói vélemények Sorozatainkról A sci-fi klasszikusai

[Nuala nyomoz] [A sci-fi klasszikusai] [Kurt Vonnegut életműsorozat]

Olvasói vélemények A sci-fi klasszikusai sorozatról


2008. 07. 14.


Kicsit késve − alig egy év −, de szeretnék gratulálni a huszadik születésnapjukhoz!

Önöknek köszönhetem, hogy újra és újra sikerült felfedeznem Kurt Vonnegut nagyságát, a legutóbb a Hókuszpókusz kapcsán. Fenomenális! A párom kedvéért most A sci-fi klasszikusaiba is bele fogok kóstolni, a Több mint emberit olvasta valahol rég, és emlékezete szerint rendkívüli könyvről van szó. Hamarosan meglátjuk!

M. M.



2008. 07. 12.

Önök köszönik nekünk, közönségnek az évfordulókat, cserébe én szeretném megköszönni Önöknek, hogy újra olvashatom régebbi kedvenceimet! Kurt Vonnegut kötetei és Theodore Sturgeon könyve után ismét egy olyan regény, amitől megdobbant a szívem, amikor megtudtam, hogy újra kiadják, nevezetesen a Hozsánna néked, Leibowitz!. Természetesen megvannak a polcon az első kiadások már sárguló lapokkal, de gondolom, nem vagyok egyedül az olvasók között, aki újra megvásárolja ezeket a köteteket! Örülök, hogy a Maecenasnak köszönhetően újra kapható pár gyöngyszem az amúgy nem kevés, mondhatni trendi sci-fi kiadások között! Csak így tovább...

T. A.



2008. 06. 19.

Nagyon jónak tartom, hogy elindították ezt a sorozatot, melyben korábban már megjelent SF-klasszikusokat jelentetnek meg újra, mivel bizonyára sokan vannak, akik - például fiatal koruk miatt - annak idején még nem érdeklődtek ezen művek iránt. Sajnos az új kiadások dömpingjében ritkaságnak számít manapság egy-egy mű ismételt kiadása. Remélem, hogy sikeres lesz ez a hiánypótló széria.

A sorozatban eddig megjelent művek (emlékeim szerint) a nyolcvanas években jelentek meg először magyarul. Javaslom, hogy a valóban kiemelkedő klasszikus művek/írók tekintetében nyúljanak vissza régebbre is. Nagyon tetszettek nekem annak idején az Asimov nevével fémjelzett válogatáskötetek, örülnék, ha ez a sorozat is folytatódna, újabb kötetekkel bővülne.

A. Z.



2008. 06. 16.

A Hozsánna néked, Leibowitz!-ról írnék pár gondolatot. Már régebben, kábé tíz évvel ezelőtt is gondolkodtam rajta, hogy elolvasom, mert a címe tetszett, de akkor még csak a régi Galaktika-sorozatban volt meg, így a borítója elég csúnyára sikeredett, nem is nyúltam hozzá. Most viszont egy sci-fi portálon olvastam, hogy önök újra kiadták, jóval igényesebb külsővel, így már kedvem volt megvenni. Annál is inkább, mert az ára is tetszetős volt, a mai 2000-2500-as könyváraknál 1500 forint egyáltalán nem sok.

Maga a regény kifejezetten jó volt, ötletgazdag és nem lapos, korábban is elolvashattam volna. Bár a téma erősen emlékeztet a második világháború utáni évtizedek közgondolkodására, és a kor félelmei olvashatók ki belőle, nagyrészt még mindig aktuális, hiszen azóta is egyfolytában háború van a világban. Nagyon jó ötlet volt a Maecenastól újra kiadni ezt a regényt, remélem, kiadói terveikben más sci-fi is szerepel, lehetőleg ugyanilyen jó, és hasonló áron. A Vonnegut-sorozat miatt amúgy is kedvelem a kiadójukat, mert szintén igényes és megfizethető könyvekről van szó, nem is beszélve arról, hogy Vonnegut nélkül az itthon is elérhető angolszász irodalom jóval szegényesebb lenne. És külön köszönet, amiért nem élnek a többi kiadó trükkjeivel, például nagy betűmérettel és vastag papírral nem pumpálják fel a köteteket a 3000 Ft-os magasságokba.

Tervezik-e a Hozsánna néked, Leibowitz! folytatásának kiadását, illetve Miller novelláinak közlését? Én kíváncsi lennék rájuk, mert Miller stílusa könnyű, és mégis tartalmas, ráadásul humoros is, ez kevés sci-fi íróra, a maiak közül pedig még kevesebbre jellemző.

L. M.