Rólunk írták Olvasói vélemények Kiadónkról

Olvasói vélemények a Maecenas Könyvkiadóról


2008. 07. 28.


Először is engedjék meg, hogy húszéves fennállásuk alkalmából gratuláljak. A mai világban nem sok kiadó él meg ilyen évfordulót, mindenképpen nagy teljesítmény! Az eltelt években csupán néhány kiadványukat olvastam, de ezek között akadtak meghatározó jelentőségűek is.

Az első Maecenas-könyvet húsz éve, egy budapesti osztálykirándulás alkalmával vettem meg. A regény Rider Haggard Ayesha című könyve volt, és nagyon tetszett. A második könyv C. J. Cherrryh Mélyállomás című kötete volt, és ezt is nagyon fordulatos, izgalmas regénynek találtam. A következő Kurt Vonnegut Bajnokok reggelije című könyve volt, és bár kicsit különös írásnak találtam, mégis elnyerte a tetszésemet. Az utána következő könyv az egyik legjobb írás volt a kiadó regényei közül, Thea Beckmantől az Amazonkirályfi. A legnagyobb sikert azonban mégis Clive Barker Korbács című kötete aratta nálam, ami sokáig a kedvenc könyvem volt.

Egyszóval ezek a Maecenas Kiadó könyveivel kapcsolatos élményeim. Az évforduló alkalmából még egyszer gratulálok a kiadónak, sok sikert kívánok!

P. E.



2008. 06. 30.

Nagyon örülök, hogy a kiadó ilyen sok évet megélt, és sikeres. Véleményt sok könyvről írhatnék, főleg a romantikus könyvekről. Mégis Pilinszky János verseinek örültem a legjobban. Nagyon jó ez a kötet, és nagyon örülök, hogy kiadták, mert ő az egyik kedvenc költőm. És örömmel látom, hogy könyveik témaköre igen változatos. További sikereket kívánok!

Sz. L-né



2008. 06. 26.

Én 1990 óta vásárolom az önök gondozásában megjelenő Danielle Steel-könyveket. Megvan az összes idáig megjelent kötete. A kiadó igen jó minőségű könyveket ad ki. Akár többszöri olvasásnál sem esnek ki a lapok. Kívánom, hogy sokáig fenn tudják tartani kiadványaik színvonalát!!!

R. J-né



2008. 06. 17.

Mindenekelőtt gratulálok a szép jubileumhoz! Nyilván sok munkatársuk erőfeszítésébe került, hogy ez a húsz év oda juttassa el Önöket, ahol jelenleg is vannak: megítélésem szerint Önök a hazai könyvkiadás egyik jelentős tényezője, számomra mindig az igényesség ígéretét jelentette egy könyv a Maecenastól. Mind a tartalmát, mind a külalakját tekintve. Kedvenceim a Vonnegut-sorozat keménykötésű kötetei, amelyek sok-sok élvezetes percet szereztek nekem az elmúlt évek során. Mindet megvettem, és őszintén sajnálom, hogy ez a nagy gondolkodó itthagyott minket. A könyveit rendszeresen forgatom, újra és újra elolvasom őket, és jelentem, bírják a strapát! Kedvenceim még a Gyilkos idő és a Szívélyes Fahrenheit kötetek. Sci-fi-rajongóként ezeket olvasva tudatosult bennem, hogy micsoda remek és mennyire élő műfaj ez. Akkoriban, zsenge korom okán, ugyancsak meglepett, hogy biz'a az ötvenes években is remekművek születtek bizonyos "nagy öregek" tollából.

Még egyszer gratulálok, és remélem, újabb húsz év múlva ismét alkalmam lesz elmerengeni az Önök kiadásában megjelent sok szép könyvön.

T. V.



2008. 03. 01.

Gratulálok a huszadik születésnaphoz. Nagyon sok kellemes órát, pihenést, kikapcsolódást köszönhetek a Maecenas Kiadónak. Valamennyi Sandra Brown-kötetet megvettem, és mindig nagyon várom a következőt. Amanda Quick is az egyik kedvencem. Tetszett a Vénusz könyvek sorozat, kár hogy már nincsen. További munkájukhoz sok sikert kívánok!

M-né R. Á.



2008. 02. 27.

Ráakadtam a honlapra, s innen tudtam meg, hogy húszévesek lettek. Boldog szülinapot! Rövid köszöntőmben szeretném elmondani: Önöknek köszönhetem, hogy megismerhettem Kurt Vonnegut könyveit. (Bár az Angol–magyar szlengszótár is nagy kedvenc volt amerikai utazásom során.) A Maecenas-Vonnegutok sorában az első, amit olvastam, a még kis alakú Éj Anyánk volt.

Akkor még nem tudtam, hogy ez a regény igen jelentős darabja a Vonnegut-életműnek (mert amellett, hogy "illik" a sorozatba, mégis egyedi alkotás), csak nagyon tetszett, és ott virított rajta a Maecenas-embléma, amit akkor nagyon is megjegyeztem. A jó logó szerintem sokat számít! Összekapcsolódott bennem a Maecenas Kiadó a kedvelt íróval. Kezdetben az emlékezetes embléma segítségével könnyen észrevettem a könyvesboltokban, ha kijött egy új Vonnegut. Lecsaptam rá. Olvastam, és ajánlottam másoknak is. (Ma már tájékozódhatok a honlapon, és ugrik is az egerem az "Előkészületben" menüpontra.) Majd nagy örömömre rendre jöttek a szép, Vonnegut-rajzokkal díszített kötetek. A külcsínt illetően a legjobban az Isten hozott a majomházban! tetszik, amely nemcsak szellemi, hanem esztétikai élményt is adott remek címlapjával. Ha a tartalmat nézem csak, akkor a Titán szirénjei az abszolút első, no és az Ötös számú vágóhíd. Így megy ez.
Bízom benne, hogy a Galápagos, vagyis a Második édenkert: egymillió éves időutazás is megjelenik, mert ez igazi hiánycikk a könyvpiacon. Még egyszer boldog szülinapot!

Dr. T. R.



2008. 02. 18.

Én a romantikus könyveknek, főként Amanda Quicknek és Sandra Brownnak vagyok nagy rajongója. A szerzőktől megjelent regények borítóját mindig szépnek, ízlésesnek találtam, s a fordítások minősége is jó volt.

Mindig figyeltem a két írónő megjelenő regényeit, s az elkészült honlapjuk igen nagy előny ebből a szempontból, hiszen nem kell mindig az interneten böngészni, minden apró hírmorzsáért.

Tetszik az internetes honlapjuk, a menüpontok, s remélem a "Beleolvasó"-ba Quick és Brown könyveinek részletei is felkerülnek majd. További sikereket kívánok!

M. J.



2008. 02. 04.

Főleg a romantikus könyveiket olvasom és vásárolom! A kedvenc szerzőim Sandra Brown és Amanda Quick. Barátnőm révén kezdtem el olvasni a könyveiket. Szeretem őket, és meg vagyok elégedve, mert az Amanda Quick-regényeket mind kiadják, nekem fontos, hogy az egész sorozat meglegyen! Mivel nem az elejétől fogva gyűjtöm, örülök, hogy újra kiadják a könyveit! Sandra Brown könyveit is gyűjtöm.

Figyelemmel kísérem a kiadó munkáját, és örülök, hogy van végre honlapjuk, mert eddig mindig elkértem Önöktől az adott évben megjelent könyvek listáját, most pedig meg tudom nézni a honlapjukon. Szívesen tallózom rajta!
Sok sikert!

Sz. A.



2008. 02. 03.

Örömmel tölt el, hogy odafigyelnek olvasóik véleményére és kívánságaira. De leginkább az, hogy olvashatom a honlapjukat. Rendszeresen böngészem a könyvekkel kapcsolatos információkat, így bukkantam Önökre.

Az elmúlt években nagyon sok, kiadójuk által megjelentetett könyvet vásároltam. Leginkább Danielle Steel, Amanda Quick, Sandra Brown könyveit. Eddigi tapasztalataim szerint a könyvek hibátlanok voltak, és a minőségük is jó. Bár én jobban szeretem a kemény fedeles könyveket, be kell vallanom, hogy ilyen szempontból sem csalódtam egyik kiadványukban sem. Többszöri olvasás ellenére a borítók "bírják a gyűrődést". Könyveik vonzzák a tekintetet az üzletek polcain.

Sajnos sok olyan könyv van a boltokban, amelynek kiadója figyelmen kívül hagyja az olvasók igényeit, miniatűr betűkkel, sok nyomtatási hibával, rossz minőségű papíron, semmitmondó borítóval adja ki a könyveit. Ráadásul az áruk is kissé magasabb az Önök árainál. Éppen ezért vásárolom a Maecenas Kiadó könyveit.

Köszönöm, hogy leírhattam a gondolataimat. Munkájukhoz sok sikert kívánok, az olvasóknak (köztük nekem is) pedig minél több jó könyvet!

Sz. O.



2008. 01. 28.

Szerintem nagyon fontos része a könyvnek a borító. Nagyon örülök, hogy Önök mindig szépen kivitelezett, színekben gazdag borítót tesznek a kiadványaikra. Ha ránézek a könyvespolcomra, legalább ötven olyan könyvet látok, amelyik a Maecenas Kiadótól származik. Zömmel Danielle Steel regényei. Egyszerűen imádom őket. Édesanyám szerettette meg velem az írónő könyveit. Ő sajnos ezt már nem láthatja, de azon igyekszem, hogy meglegyen az összes. Ezek mellett van még könyvem Sandra Browntól is, teljes megelégedésemre.

Mindent összevetve, az a véleményem, hogy ha ezen a színvonalon folytatják tevékenységüket, semmi gondjuk sem lesz. Csak így tovább! Köszönöm a lehetőséget.

Sz. N.



2008. 01. 09.

Már jó ideje nyugdíjas vagyok, de nem mondom, hogy a kert mellett sok időm van olvasni, a feleségem viszont annál több könyvet "fogyaszt". Én csak a régebbi kiadványaikat olvastam, mint a Vénusz deltája, vagy a Nőstényördög. Talán pont erről a könyvről írnék, mert bevallom, nem semmi volt! Bár én soha nem adtam okot a nejemnek arra, hogy féltékeny legyen, minden férfinak el kellene olvasnia, akinek akár csak megfordul a fejében a gondolat...

N. I.



2007. 12. 11.

Nagyon sok könyvüket olvastam Danielle Steeltől és Kurt Vonneguttól. Amit igen előnyösnek tartok, az a könyvek betűmérete. Kiadványaik könnyen és jól olvashatók. Az Önök által megjelentetett könyvek jó része árban elérhető, és ez bizony fontos, mert mostanság annyira drágák a könyvek, hogy sajnos nehezen tudjuk megfizetni őket. Tetszik a papír is a maga természetességében és egyszerűségében. Amint akcióban látom a könyveiket, azonnal beszerzem mind a magam számára, mind ajándékozási céllal. Az általam ismert könyveik olvasmányosak, tényleg kikapcsolódást nyújtanak a napi robot után.

Annak is örülök, hogy 2006-os könyveik között ráleltem a Balkezesek kézikönyvére. Mivel a leányom balkezes, sokszor ugratták. Nem tudom, lehet-e még kapni, de meg fogom próbálni beszerezni. Családom nőtagjai számára pedig jól bevált ajándék Danielle Steel bármelyik könyve. Kívánok Önöknek további jó munkát és sok sikeres könyvet!

K. Zs.