Danielle Steel:
Pegazus


fordította: Szerednyey Valéria

Nicolas von Bingen és Alex von Hemmerle, a német arisztokrácia köztiszteletben álló tagjai gyerekkori jó barátok. Mindketten korán megözvegyültek, és hatalmas bajorországi birtokaikon egyedül nevelik gyermekeiket. Míg Nick elsősorban a fényűző élet örömeit hajszolja, Alex a hírneves lipicai lovak tenyésztésének és idomításának szenteli életét.

Egyszeriben minden megváltozik azonban, amikor kiderül, hogy Nick édesanyja, akit nem is ismert, zsidó származású volt. A titok felszínre kerülése kiszolgáltatja a családot az egyre kíméletlenebb náci uralomnak, egyik napról a másikra el kell menekülniük Németországból. Hajóra szállnak, hogy Amerikában kezdjenek új életet. Túlélésük és jövőjük záloga Alex felbecsülhetetlen értékű ajándéka: nyolc fajtatiszta ló, köztük két ritka értékes lipicai.

Miközben az elüldözött család magára talál Amerikában, hátrahagyott otthonuk a lángok és a fékevesztett barbárság martalékává válik, ahol az Alex von Hemmerléhez hasonló becsületes emberek megoldhatatlan választási helyzetekkel találják szemben magukat.

A Pegazus a kihívások, az önfeláldozás, a remény és az újrakezdés regénye, briliáns családi krónika, amely egy fél évszázad történetét meséli el – korunk egyik legnépszerűbb írónőjének remekműve.