Andrew M. Greeley:
Az Ír Csipke rejtélye


fordította: Sóvágó Katalin
megjelent: 2008
kartonált kötés
360 oldal
1498 Ft

Sodró szenvedélyesség, finom erotika és sajátos ír humor jellemzi Nuala nyomoz című sorozatunk köteteit, melyeknek immár világhírű szerzője, Andrew M. Greeley, ír származású, Chicagóban élő katolikus pap. Lebilincselő stílusban megírt, egyéni hangú regényei méltán vezetik az amerikai sikerlistákat.

A szépséges és – ahogy ezt az óhazában mondanák – kissé kelekótya Nuala Anne McGrailt különleges pszichikai képességei is segítik abban, hogy furcsa rejtélyek nyomára bukkanjon. De egy csibészes félmosollyal még ő maga is elismeri, hogy e titkok megoldásában semmire sem menne hűséges hódolója, a magát Nuala fegyverhordozójának tituláló Dermot Michael Coyne nélkül.

Jóllehet immár mindketten Chicagóban élnek, sajátos szerelmi kapcsolatuk kibontakozását megint csak megszakítja Nuala szokásos bűbájainak egyike. A lányra ugyanis South Shore egyik békés kis utcájában megsemmisítő erővel tör rá ezernyi halott sikolya – a Konföderáció katonái ők, akik az amerikai polgárháború idején fogságba estek.

A fiatal pár pillanatok alatt az események sűrűjében találja magát: szembesülnek a háború ellentmondásaival és máig tisztázatlan vitáival, belegabalyodnak egy jól tájékozott műkincsrabló banda jelenbeli cselszövéseinek szálaiba, korrupt politikusok és nemzetközi terroristák állják útjukat. Ám Dermot derűs beletörődéssel veszi tudomásul, hogy amint azt mindig is sejtette: Nualával az élet sohasem lesz egyszerű és unalmas. Ő már csak olyan, mint az ír csipke: törékeny, kifinomult, bájos – és egy kissé komplikált.