Sveva Casati Modignani: Mistral


"Fiának azért adta a Mistral nevet, hogy kedves Provance-ának vad és viharos szelére emlékeztesse, s a fiú meg is felelt várakozásának: egy ciklon erejével tört utat magának az életben."

A jóképű, szenvedélyes Mistral Vernati, az autók és a sebesség szerelmese, mindent megkapott az élettől, amire csak vágyott: igaz érzelmeket, boldog családot, sikert, dicsőséget, gazdagságot. Egy szép szeptemberi vasárnap arra készül, hogy ötödször is megnyerje a Forma–1 világbajnokságát. Ám a bravúros sikersorozatnak tragikus baleset vet véget. A férfi súlyosan megsérül, kómába esik.

Kórházi ágyánál szerelme virraszt aggódva, s a reményteli várakozás hetei alatt leperegnek előtte élete sorsdöntő eseményei. Az asszony múltjában sok szépség és szomorúság rejtezik, olyasmi is, amiről az imádott férfi sem tud. Jövője pedig attól függ, hogy szerelme magához tér-e, száguld-e még valaha a nevéhez méltó sebességgel.

Sveva Casati Modignani ebben a könyvében is egy szép és szenvedélyes szerelem történetét meséli el, főhősét ezúttal a Forma–1-es versenyek izgalmas világába helyezve.